juli, 2020

12jul(jul 12)13:3018(jul 18)10:00Hildegard von Bingen13:30 - 10:00 (18) Brorsonsvej 2 (map here)

Tid

12 (Søndag) 13:30 - 18 (Lørdag) 10:00

Sted

Løgumkloster Højskole

Brorsonsvej 2 (map here)

Om

Et kursus hvor vi forbindes med en stor og visionær kvinde, afprøver middelalderlig klosterliv, tilbereder urtemedicin og bliver klogere på middelalderens tankemåder.

På kurset om Hildegard von Bingen vil du lære gennem fortælling, oplevelse og erfaring. Ora et labora – bed og arbejd – ånd og hånd. Dele af dagen fyldes med meditation, sang og stilhed, der svarer til det fordybende liv som der blev levet i middelalderlige klostre.

Den anden del handler om middelalderens sygdoms- og sundhedssyn og hvordan vi i dag stadig kan bruge Hildegaards viden og lægeplanter. Vi skal ud i naturen og sanke urter, som vi forarbejder med Hildegaards opskrifter og teknikker til fx salver, ekstrakter, olier mm. Denne del svarer til den produktive og selvforsynende del som klostrene i middelalderen havde. Her skal vi ud i naturen og sanke urter, for at forarbejde dem til infusioner, ekstrakter og salver. Den tredje del handler om studier og forskning, som også var en stor del af middelalderligt klosterliv: I foredragene stiller vi skarpt på Hildegard von Bingen, hendes natursyn og hendes musik.

Læs mere og tilmeld dig her:
https://www.logumklosterhojskole.dk/kort-kursus-hildegaard-von-bingen

Læs mere

1 Kommentar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Menu
Søg
Løgumkloster
Løgumkloster
X