Jubilæumslogoet er tegnet af lokal erhvervsdrivende

mar 14, 2023

Hvad er et jubilæum uden et flot logo?
Derfor udskrev lokalrådet en konkurrence i 2022, hvor alle kunne byde ind med deres forslag. Vinderen blev Faramarz Fallah, bedre kendt under navnet Saber eller Sab. Sabers flotte fortolkning af kirken blev dog forenklet en lille smule efterfølgende, så det kunne bruges eksempelvis på krus.

Naturligt talent

Sab er født i 1959, i det grønne Mazandaran i Iran, ved de romantiske bølger på Det Kaspiske Havs kyst, og under de fascinerende og blide Alborz bjerge. Allerede fra en tidlig alder var han tiltrukket af kunst og kalligrafi. Han afsluttede sin skolegang i Iran og arbejdede som kalligraf og kunstner, indtil han som 25-årig kom til Danmark. Sab har endvidere studeret grafik og illustration på en kunsthøjskole.

I dag bor Saber i Haderslev sammen sin kone og deres tre børn. Han er ejer af Hawaii Pizza i Løgumkloster, som han har drevet siden 1995. Alligevel har hans store passion altid været kunst. I november 2013 startede han derfor sit eget galleri længere nede af samme gade, nemlig Kloster Galleri. I hans galleri laver han alt fra portrættegninger til abstrakt kunst. Saber behersker stort set alle kunstarter og nyder at male og tegne…

At valget af jubilæumslogo faldt på Sabers motiv af Løgumkloster Kirke skyldes til dels, at byens eksistensgrundlag og alder udspringer af Løgum Kloster. Uden munkenes valg af deres klosters placering, ville byen næppe kunne holde sit imponerende jubilæum. Derudover står kirken som et vartegn, der er synligt langvejs fra. Uanset om man er religiøs eller ej, kan man ikke komme udenom den store kirkebygning og dens betydning for vores by. Der er ingen tvivl om, at vi har rigtig mange flotte steder, der sagtens kunne udgøre et jubilæumsmotiv, men uden kirkens/klosterets historie og indflydelse havde Løgumkloster formentlig ikke været den by, den er i dag.

”I hvert enkelt billede forsøger jeg at tackle det med lyset. Lyset er maleriets sjæl – lys er liv” – Saber

 

Skrevet af: Linda Scholz og tekst fra hjemmesiden for Kloster Galleri.
Fotos: Kenni Holdt

 

Jubilæumslogoet er tegnet af lokal erhvervsdrivende 1 850-års jubilæumslogo

Menu
Løgumkloster
Løgumkloster