Kongelig sommerballet

mar 15, 2023

Kongelig sommerballet er efterhånden blevet en fast tradition for publikummer rundt om i hele Danmark.
Hvorfor så ikke også her i vores by?

 

Det tænkte bænkegruppen og tovholderen fra BID Løgumkloster. Ideen opstod, da de stod sammen med kommunens repræsentant og kiggede på et kæmpe areal ”Vild i vildt”, som ikke ville gro, ved klokkespillet. Hvad kan der så laves af spændende ting? Hvad med at forsøge at få Den Kongelige Ballets sommerturné til Løgumkloster

Kongelig sommerballet har eksisteret siden 2006 og trækker hvert år tusindvis af publikummer ud i sommervejret for at se ballet under åben himmel. Nogen kender det måske fra forestillingerne ved Schackenborg for små 10 år siden. Alle steder lige fra Svaneke Havn, Christiania og Koldinghus har publikum været begejstret for denne særlige oplevelse. Det er altid noget af et tilløbsstykke, hvor både garvede balletomaner og nye balletelskere mødes til en gratis forestilling i det fri.

Oprindeligt skulle opsætningen være på det drilske område ved klokkespillet. Det er dog i stedet endt med at være i byens smukke Slotshave. Slottet og kirken danner en naturlig baggrund for de professionelle dansere. Det er gratis at komme, og på forhånd kan der bestilles picnickurv ved CL Partyservice. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikkevarer til forestillingen. Forrest sidder man på medbragte tæpper, og er man mere til stole, kan man tage en sådan med og placere sig bag tæppeområdet.

 

At sidde med en picnickurv i den danske sommersol med familie og venner, mens dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live – dét er det bedste startskud på sommeren.

 

For at et projekt af den størrelsesorden skulle lykkes, samledes en arbejdsgruppe. Tovholderen for BID, rektor for FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter), formanden for Tønder Teater og en byrepræsentant har siden sommeren 2022 arbejdet med dette spændende projekt. Gruppen har haft besøg af repræsentanter fra Den Kongelige Ballet, søgt og fået midler fra kommunen og sponsorer, lavet aftaler med frivillige om hjælp inden, under og efter forestillingen. Uden den store både økonomiske og praktiske hjælp fra byen kunne arbejdsgruppen ikke komme i mål. En stor tak til alle for den støtte, der er givet.

Forestillingen er fredag
d. 16. juni kl. 19.00 i Slotshaven
ved Løgumkloster Kirke.
Slotshaven åbner kl. 17.00

Skrevet af: Britta Larsen og Linda Scholz

Menu
Løgumkloster
Løgumkloster