Lokalrådet glæder sig til at fejre byen

mar 16, 2023

Nu er vi der endelig – Løgumkloster har 850-års jubilæum, og det skal selvfølgelig fejres. I Lokalrådet er vi glade for, at så mange borgere, foreninger og institutioner vil byde ind med arrangementer i anledning af jubilæet.

Jubilæumsåret er en fantastisk platform for alle foreninger og institutioner til at vise, hvad byen kan. Nogle af arrangementerne kan kun gennemføres med økonomisk støtte. Derfor er vi taknemlige for det økonomiske bidrag fra Tønder Kommune, hvilket viser, at Løgumkloster betyder noget for kommunen, og at vi er en del af noget større.
Løgumkloster er rig på foreninger, institutioner, kultur, natur og ildsjæle. Nærværende program bærer præg af det, og den sidst tilkomne forening er mig bekendt en forening til fordel for julebyen. Det vidner om, at der er mange, som vil Løgumkloster, og p.t. har vi da heller ikke en eneste tom butik i byen.

I løbet af de sidste 850 år har Løgumkloster i perioder været under tysk herredømme, og der bor stadig mange fra det tyske mindretal i byen. Men som mange andre steder i grænselandet lever vi i fred og fordragelighed med hinanden, og efterhånden er der opbygget mange relationer og fællesskaber på tværs af sindelag. Mange af årets arrangementer var ikke blevet til noget, hvis disse fællesskaber og relationer ikke eksisterede.

Lokalrådet har sammen med en Styregruppe bestående af repræsentanter for foreninger og institutioner stået for koordineringen af alle arrangementer og udarbejdelsen af dette program.

Vi er stolte af resultatet og håber, at du vil gemme programmet hele året og måske også ind til 900-års jubilæet i 2073. Vi håber også, at du vil bakke op om mange af arrangementerne.

Løgumkloster Lokalråd

Skrevet af: Leif Hansen

Menu
Løgumkloster
Løgumkloster