Når jeg – og mange andre tænker på Løgumkloster, vælter minderne frem

mar 16, 2023

Minder om møder med gamle venner til Klostermærken. Vandreture i den smukke Sparekasseskov. Lune sommeraftener ved Brede Å. Veterantræf på Æ’ Mærkensplads. Vilde kulturoplevelser i Den Gamle Biograf og stille stunder i den stemningsfulde Løgumkloster Kirke. Ja, minder er der masser af. Men der er plads til endnu flere. Og de er på vej.

For i år fejrer Løgumkloster 850-års fødselsdag – og der er i den grad lagt i kakkelovnen til et jubilæum og en fejring, som er Tønder Kommunes ældste by værdig. Grundlagt i 1173 har Løgumkloster nemlig titlen som alderspræsident i vores skønne kommune. Det er i sig selv imponerende. Men mange flere titler hæfter sig til byen. Med Museet Holmen, Kong Frederik IX´s Klokkespil, Den Gamle Biograf, refugiet, højskolen, præstehøjskolen, Kirkemusikskolen og Løgumkloster Kirke vil nogle kalde Løgumkloster for et kulturelt omdrejningspunkt. Andre ser Klosterhallen, Sportsefterskolen SINE og friluftsbadet for sig og tænker med det samme på sport, bevægelse og aktive oplevelser, når talen falder på Løgumkloster.

Så er der de, for hvem Løgumkloster rimer på Klostermærken, markedsdage og alle de andre sociale arrangementer, som kendetegner byen. Og så må vi ej heller glemme Cistercienser-munkene, der i sin tid grundlagde Løgumkloster. Helt i tråd med byens ånd er munkeordenen igen aktiv i Løgumkloster i form af Løgumkloster Klokker Orden af 2012.

Uanset hvem du spørger i Tønder Kommune, så har de ikke blot én, men mange historier om mødet med Løgumkloster og alt det, byen kan byde på. For det er det, Løgumkloster kan; skabe minder.

Jeg glæder mig allerede nu til alle de minder og oplevelser, Løgumklosters jubilæumsår kommer til at byde på. Stort tillykke med jubilæet og tak for de mange gode minder.

Jørgen Popp Petersen, borgmester

Menu
Løgumkloster
Løgumkloster