En del af Den Danske Folkekirke

Udannelser og kurser inden for kirkemusik.
Send besked+45 74 74 40 70

Hvad tilbyder vi

Velkommen til Løgumkloster Kirkemusikskole

Løgumkloster Kirkemusikskole uddanner organister, kirkesangere, korledere og klokkenister. Desuden afholder skolen forskellige kurser til inspiration og efteruddannelse til ansatte i folkekirken.

Løgumkloster Kirkemusikskole dækker det geografiske område: Ribe, Haderslev og Fyns Stift samt Horsens provsti i Århus Stift.

Skolens klokkenistafdeling dækker hele Norden. Undervisningen foregår i Løgumkloster, men der gives lejlighedsvis undervisning på andre klokkespil i andre byer.

Kirkemusikskolen 2

Løgumkloster Kirkemusikskole

Vestergade 9-13
6240 Løgumkloster

 

Kontakt personer

Hans Chr. Hein
Rektor

Ann Riis
Sekretær

 

Åbningstider:

Mandag til Torsdag
kl. 08.30-12.30/
Kl. 13.30-15.30

 

Kirkemusikskolen 3

Organist

Kirkens organist er bedst kendt for at være den, der spiller orgel til søndagens gudstjeneste.

Det er dog sjældent det eneste, organisten er ansat til. Organisten kan have stort engagement i sognets musikalske liv fx ved at arrangere koncerter, musikaftener, babysalmesang, møder med musikindslag og lignende.

Kirkemusikskolen 4

Kirkesanger

Kirkesangeren leder sangen ved gudstjenesterne, de kirkelige handlinger og måske ved andre arrangementer i kirken

Uddannelsen er normeret til 2 år. Den er tilrettelagt som deltidsstudium så man kan passe et job ved siden af. Uddannelsen kan også bruges som springbræt til konservatoriet

Kirkemusikskolen 5

Korleder

Med korledereksamen er man godt klædt på til at varetage opgaven med at lede børnekor, ungdomskor og/eller voksenkor.

At lede et kor handler om meget andet end at begynde og slutte samtidig. Det kræver indsigt i stemmebrug, klangdannelse, pædagogik, slagteknik og meget mere.

Kirkemusikskolen 6

Klokkenist

Man kan kun uddanne sig som klokkenist fire steder i verden.

Et klokkespil kan sammenlignes med et stort friluftsflygel, hvor musikken ikke er begrænset af nogen form for rammer, Som lærer på klokkenist-uddannelsen Peter Langberg udtrykker det, har man som klokkenist et tvangsindlagt publikum, og så er det godt at kunne spille noget, som folk kender, og som har en god og positiv effekt, når de hører det fra kirkens klokketårn.

Kirkemusikskolen 7

Kurser

Få ny inspiration til kirkens musik.

I løbet af et år har vi kurser i alt fra etablerede områder som f.eks. babysalmesang til nye områder, der er oppe i tiden, f.eks. kirkemusik og demente. Vi udbyder også en række kurser, hvor man kan hente inspiration til sit repertoire, f.eks. ved at arbejde med en bestemt tidsperiode eller en bestemt højtid.

Kirkemusikskolen 8

Faciliteter

Kirkemusikskolen to hovedbygninger samt en stor have er beliggende på Løgumklosters gamle markedsplads.

Skolen råder over: 8 undervisningslokaler samt en korsal med flygel og orgel. Et bibliotek og opholdsarealer med køkken til de studerende. Der tilbydes værelser til overnatning. Værelserne kan lejes af de studerende i forbindelse med undervisningen. Skolen har desuden bl.a. 5 orgler, 4 flygler, 6 klaverer og klokkenistafdeling.

Menu
Løgumkloster
Løgumkloster